Historikk

info om oppstart-2 1985-1986Arendal Veterankorps

ble startet i 1985 av en del entusiaster med bakgrunn fra Arendal Ungdomsmusikkorps og Arendal Guttemusikkorps. Korpset vårt feiret dermed sitt 20-års jubileum i 2005. Vi har 44 spilleglade medlemmer i alle aldre.
I løpet av disse årene har korpset hatt 5 dirigenter: Alf Nilsen, Willy Andersen, Rune Larsen, Dgfinn Tynes og vår nåværende svært inspirerende dirigent Jorge Dinis.

Korpset hadde lenge øvingslokaler på Kilden, men øver for tiden på Birkenlund skole på torsdagskveldene.
Vi gleder oss over at antall medlemmer stadig øker.

Det skorter ikke på aktiviteter i korpset vårt. Vi er ute på spilleoppdrag og arrangerer konserter der vi inviterer bl.a. andre korps eller kor fra distriktet.
I jubileumsåret 2005 feiret vi oss selv med konsert i Arendals nye, flotte Kulturhus sammen med gjestekorpsene Arendal Guttemusikkorps og Arendal Ungdomsmusikkorps.

I 2005 la vi ut på tur til USA for andre gang. Vi var gjester hos 17.mai-komiteen i New York i 2002, og vi ble invitert tilbake igjen i mai i 2005. Høydepunktet på en slik tur er den tradisjonelle 17. mai-paraden for norsk-amerikanerne i Brooklyn tredje søndag i mai. Vi ble også invitert til å spille i flere norske/nordiske losjer og sykehjem begge gangene, og det ble flere hyggelige gjensyn i løpet av vårt siste besøk
Vi avsluttet USA-oppholdet i 2005 med et par dager i Washington. Selve 17. mai var vi invitert til å feire sammen med de ansatte ved ambassaden i Washington og deres familier. Vi spilte også ved en barneskole i Washington og i Lincoln Memorial Park.

I 2009 dro vi til Chicago, videre til Wisconsin 17.mai, og avsluttert vår tredje USA-tur i Minneapolis.

Oppstartsmøte 1985

Årsmøtereferat 1985 AMUK (se sak 24.04)