Øvelser på Stinta skole, info fra styret

Kjære alle sammen!

Nå er det endelig klart at vi skal kunne gjennomføre så sikre øvelser som mulig i denne pandemitiden.

Neste torsdag, altså 24. oktober, flyttes øvelsene derfor til Stinta skole i store-salen, og det blir en fryd å øve der!
Velkommen til dere som ikke har vært med i høst fordi vi har øvd på Birkenlund!

Grunnen til at dette har tatt litt tid, er rett og slett fordi Arendal kommune har brukt litt lang tid for å la oss leie det. Men nå er det i boks ut sesongen/det vil si ut juni 2021.

Et lite hjertesukk til slutt: Det har kommet meg for øret at noen mener styret har gitt dårlig informasjon i denne vanskelige perioden. – Ja, det kan hende, men vi kan ikke gå ut med ting før vi er sikre på at det lar seg gjennomføre. Om noen mener det er for dårlig så hadde det vært ok å gi et hint om det til meg, før jeg hører det via, via…

Det har vært ganske mange telefoner, meldinger og så videre til meg i denne tiden. Jeg har full forståelse for at dere lurer på ting, men jeg tar ikke telefonen når jeg er på jobb eller er opptatt med andre ting. Derfor kan det noen ganger ta litt tid før jeg svarer. Beklager dette, – men av og til må også jeg få lov til å koble av.

NB! De av dere som har notestativ, evt. andre ting liggende på lageret i Birkenlund må ta dette med seg hjem i kveld. Om du ikke kommer på øvelsen, så får du sidemannen/dama til å hjelpe deg.

Når vi nå får flyttet og starter opp på et bedre sted å spille håper jeg vi får kreative øvelser med masse humør og spilleglede!

Jeg gleder meg i hvert fall!

Med vennlig hilsen
Torunn

Info fra Styret om øvelsen 10.08.20

Melding fra AVK:  Vi har bestemt at det blir øvelse med alle sammen fra ‪neste torsdag. Alle er velkommen til øvelse førstkommende torsdag på Birkenlund ‪kl. 18.30.  Husk en meter mellom hver, og alle tar med egen Antiback, tørk til kondens fra instrumentet, pluss egen kaffe til pausen? Om noen er syke/forkjølet, så kan de dessverre ikke delta.  Senere øvelser, muligens på Stinta, vil dere få informasjon om da.

Hilsen styret

Info fra Jorge dirigent

Hei alle korpsvenner!
Vi starter opp øvelsene igjen førstkommende torsdag, altså 27.august på Birkenlund skole klokken 18.30! Se info fra styret.
På grunn av Covid-19, deler vi korpset i to, og overholder dermed regelen fra Arendal kommune om maks 20 personer i lokalene samtidig.
Er der noen der ute som vil begynne hos oss, så ta kontakt med meg. Vi må da endre opplegget vårt, men vi jobber så godt vi kan, og alle er hjertelig velkommen hos oss!
Både våren og høsten til nå har vært utfordrende for korpset vårt, men vi håper å kunne spille julekonsert i desember!
Det blir deilig å komme i gang igjen, og hvem vet; kanskje vi kommer styrket ut av denne perioden!

Velkommen til første øvelse i høst 27.8.2020 – Info fra Styret

Velkommen til øvelse!

Vi har gleden av å ønske velkommen til første øvelse igjen førstkommende torsdag, altså torsdag 27.august klokken 18.30 og klokken 20.00 på Birkenlund skole.

Vi jobber for å overholde smittevernreglene, og vil legge til rette for at alle skal føle seg trygge.
Er du forkjølet eller syk på andre måter, kan du IKKE komme, dessverre.

På grunn av kommunens regler for utleie kan vi maksimalt være 20 stykker i lokalet samtidig, så vi har sett oss nødt til å gjøre noen endringer. Derfor blir det gruppeøvelser på første øvelse, og ensemble-øvelser neste torsdag.

På førstkommende øvelse vil Jorge gjerne ha gruppeøvelser, slik at Fløyter, Klarinett, Alt Sax, Tenor, Sax, Horn, og Slagverk møter klokken 18.30 og spiller til klokken 19.30. (Møt gjerne litt før slik at vi er klare til å spille klokken 18.30).

Klokken 20.00 ønskes Trompet, Trombone, Baryton, Tuba, velkommen! Disse spiller til klokken 21.00.

Neste øvelse deler han inn korpset i to ensembler. Første gruppe øver fra klokken 18.30 til klokken 19.30, og neste gruppe begynner øvelsen klokken 20.. og avslutter klokken 21.00.

Ensemblene 1 ser slik ut: Svein Erik, Per Christian, Jens Ludvig, Øystein, Isabel, Nina, Andreas, Stig Morten, Kjell, Torgeir, Gerd, Liv Elin, Randi, Sigrunn, Laila, Rolf, Dagfinn, Wiggo, Øystein, Eva, Lene, Kai Inge, Svein Erik (ny).

Ensemble 2 ser slik ut: Nils,Torunn, Lillian, Jan, Vigdis, Reidun, Solveig, Øystein, Rune, Heidi, Inger-Lise, Basse, Camilla, Inger, Erik, Astrid, Ann-Kristin, Pål, Svein, Anne-Grethe, Lene, Kai Inge, Svein Erik (ny).

Vi kommer til å sørge for at stolene blir satt opp slik at det blir en meter mellom hver person, og at det blir to meter mellom radene. Ellers ber vi om at hvert av medlemmene vasker hendene når vi kommer inn på skolen, og tar med sin egen antiback. (Vi kjøper selvsagt inn antiback som står ved inngangen). Videre må hvert enkelt medlem ta med et håndkle og tørke opp eventuell kondens fra instrumentet selv.

Jeg håper dette ser greit ut for alle sammen, og jeg skal love at vi har jobbet for å få dette til!
Takk til Jorge som har funnet en løsning for oss.

Styret gleder seg veldig til å komme i gang igjen, selv om det blir litt rart og ikke spille sammen med hele korpset. – Men vi skal komme styrket ut av dette!

Vi sees til torsdag!

Med hilsen fra Torunn og hele styret

Info fra styret 27.7.2020

Hei alle sammen!

Håper alt står bra til med dere i denne rare tiden. Denne sommeren har jo vært spesiell for alle, men dere skal vite at vi i styret jobber på for at vi skal kunne starte øvelsene igjen den 27.august!

Som dere sikkert vet har ikke skolene åpnet for fritidssysler ennå, og vi må bare innrette oss etter hva myndighetene bestemmer. Derfor er det vanskelig å planlegge noe, men vi har noen baller i lufta, – og vi gleder oss virkelig til å kunne starte opp igjen!

Styret holder kontakten med kommunen, og de har lovet oss tilbakemelding så fort de vet noe mer.

Vi skal ha styremøte den 13.august, og dersom det er noe dere vil at vi skal ta opp så ta kontakt.

Jeg håper vi kan møtes i slutten av august, og at livet vil bli mer normalt igjen. For min egen del har jeg øvd litt for å holde meg i «spilleform» , og jeg håper alle andre også har gjort det.

Ennå er det noen uker igjen av sommeren, og jeg ber dere nyte hver dag!

Med vennlig hilsen

Torunn og resten av styret

Korpsnett Norges hilsen til korpsene på 17.mai

Hei igjen, alle sammen!

Dette er styrelederens hilsen til korpsene på 17. mai som vil bli publisert på våre nettsider og delt på Facebook på den store dagen. Vi ville gjerne dele den med dere på forhånd så dere kan ta den med dere inn i helgen.

 Vi ønsker dere alle en god helg og en flott 17. mai både fra administrasjonen og styret.

Vennlig hilsen
Unni Færøvik
Daglig leder

Kjære alle sammen

Gratulerer med dagen alle medmusikanter og korpsentusiaster, enten dere er ferske aspiranter, har spilt i mange år, er dirigenter, instruktører, foreldre, søsken eller bare liker korpsmusikk.

17. mai kommer til å bli husket når historien om korona-pandemien i det herrens år 2020 skal skrives en gang i fremtiden. For første gang siden 2. verdenskrig er det kommet begrensinger for hvordan dagen kan feires. Denne gangen er det ikke okkupasjon og krig som er årsaken. Nå er det et lite, usynlig virus som har rammet oss og tatt fra oss litt av friheten. 

Derfor blir årets 17. mai blir helt annerledes enn det vi har vært vant til helt fra de euforiske maidagene i 1945 og fram til i fjor. De tradisjonelle barnetogene er avlyst og store ansamlinger med publikum er ikke mulig. Folk må holde avstand, for korpsenes del både sidelengs, forover og bakover. Det skal vi klare, for det gir oss mulighet for å dyrke vår kjære hobby. Vi skal glede oss selv og andre med korpsmusikk både til flaggheising og kransnedleggelse. Vi kommer til å marsjere, og jeg hører om planer om hvordan dere i all «hemmelighet» skal spille på nasjonaldagen for ikke å tiltrekke dere for mange tilskuere. Veldig uvant, siden det er helt motsatt av hva vi vanligvis pleier å gjøre.

Så er det også slik at en god del korps velger å ikke spille i år. Noen er rett og slett ikke klare for å spille igjen etter lang stopp i øvingene, andre har utfordringer med for få tilgjengelige musikanter. Jeg har stor respekt for de av dere som har tatt valget om å avstå uansett årsak. Jeg vet jo også at vi har mange enkeltmedlemmer tilhører en av risikogruppene, og som ikke kan delta fordi risikoen for alvorlig sykdom er for stor. Det er lett å se for seg at det kan være sårt å bli hjemme når korpset skal ut og spille. Men helsen må alltid gå foran uansett. Min oppfordring til dere alle er å ta dere litt ekstra av hverandre oppi alt dette. Ta gjerne opp telefonen og ring for å høre hvordan det går. Kanskje er det ekstra viktig nettopp i dag.

Uansett hvilke planer deres korps har for markeringen av 17. mai, ønsker jeg dere til lykke med dagen. La oss glede oss over at vi har en nasjonaldag vi feirer, et fellesskap vi dyrker, en felles hobby vi setter pris på, og at vi endelig igjen så smått kan få begynne å dyrke hobbyen vår igjen.

Jeg ønsker dere alle en fantastisk 17. mai!

Med taktfast hilsen

Morten Skaarer

styreleder

Info fra Leder

Det er allerede begynnelsen av mai, og vi skulle normalt sett vært i gang med å øve til 17.mai. Dessverre har viruset Covid 19 satt en stopper for det, og vi har tatt sommerferie.
Men vi øver hver for oss, og til høsten håper vi å komme i gang igjen!
Den store Grease-konserten som vi har øvd på i ett år allerede blir utsatt til 2021, og vi krysser fingrene for at resultatet blir knallbra selv om vi må vente.
Det er rare tider, men vi tenker fremover, og GLEDER OSS virkelig til å komme i gang igjen.
Det hjelper lite at myndighetene slipper opp på restriksjonene med maks 30 personer når vi er 43 aktive musikanter. Men, vi får smøre oss med tålmodighet, og håpe at vi kan starte opp øvelsene som normalt igjen til høsten.
I mellomtiden vil vi ønske alle våre følgere en riktig god sommer! Husk at vi er heldige som bor midt i smørøyet på Sørlandet.

Info fra Styret om Roalds begravelse.

Kjære alle sammen!

Det var trist å lese i avisa at Roald er død. Jeg har snakket med Kari, og det er dessverre ikke plass til alle inne i Tromøy Kirke når begravelsen skal skje. (maks 50 personer på grunn av Covid19).
Men, Kari ville veldig gjerne at korpset står æresvakt på utsiden av kirken når kisten bæres ut. To rekker, med god avstand til hverandre.
Jeg foreslår derfor at vi stiller i sort/hvit uniform, og så kjøper jeg inn roser til alle slik at vi holder en rose hver, og legger den på kisten når vi går forbi den etterpå.

Det ville glede henne veldig om vi klarer å stille mange denne dagen.

Kari vil prøve å få plass til flere inne i kirken, men må snakke med begravelsesbyrået først. 

Vi møtes derfor utenfor Tromøy Kirke, 5.mai, klokken 12.10. 

 Klem fra Torunn

Corona-info fra styret

Kjære alle sammen!

Nå kommer den beskjeden som vi helst ikke vil ha, og heller ikke gi!
– Sesongen vår er dessverre knust av corona, og vi får ikke spilt sammen før tidligst i august.
Arendal kommune har stengt skolene for øving og fritidsaktiviteter frem til 13. juni i første omgang, og trukket tilbake tillatelse til å ha konsert i byen i sommer.
Derfor blir det en stusselig vår og ikke minst 17.mai, – men hensynet til folks helse må gå først.

Jeg håper alle dere er friske, og at dere får øvd litt innimellom! Oppfordrer sterkt å ta i instrumentet før august måned, slik at vi ikke er helt «nybegynnere» når vi starter opp igjen!
Jorge gleder seg til å møte alle sammen, og ønsker god sommer fra han og Isabel.

Det føles veldig rart å ønske GOD SOMMER i april, men i år blir slik. Nyt våren, fell noen tårer på 17.mai når vi savner å spille, (det kommer jeg garantert til å gjøre!), men husk for all del å nyte sommeren som kommer likevel!

Husk at det er lov å ringe hverandre, og når ting blir normalt igjen vil det kjennes helt herlig!

– Gleder meg enormt til å se alle sammen igjen i august!

Stor klem fra Torunn og resten av styret.