Info fra styret 27.7.2020

Hei alle sammen!

Håper alt står bra til med dere i denne rare tiden. Denne sommeren har jo vært spesiell for alle, men dere skal vite at vi i styret jobber på for at vi skal kunne starte øvelsene igjen den 27.august!

Som dere sikkert vet har ikke skolene åpnet for fritidssysler ennå, og vi må bare innrette oss etter hva myndighetene bestemmer. Derfor er det vanskelig å planlegge noe, men vi har noen baller i lufta, – og vi gleder oss virkelig til å kunne starte opp igjen!

Styret holder kontakten med kommunen, og de har lovet oss tilbakemelding så fort de vet noe mer.

Vi skal ha styremøte den 13.august, og dersom det er noe dere vil at vi skal ta opp så ta kontakt.

Jeg håper vi kan møtes i slutten av august, og at livet vil bli mer normalt igjen. For min egen del har jeg øvd litt for å holde meg i «spilleform» , og jeg håper alle andre også har gjort det.

Ennå er det noen uker igjen av sommeren, og jeg ber dere nyte hver dag!

Med vennlig hilsen

Torunn og resten av styret

Korpsnett Norges hilsen til korpsene på 17.mai

Hei igjen, alle sammen!

Dette er styrelederens hilsen til korpsene på 17. mai som vil bli publisert på våre nettsider og delt på Facebook på den store dagen. Vi ville gjerne dele den med dere på forhånd så dere kan ta den med dere inn i helgen.

 Vi ønsker dere alle en god helg og en flott 17. mai både fra administrasjonen og styret.

Vennlig hilsen
Unni Færøvik
Daglig leder

Kjære alle sammen

Gratulerer med dagen alle medmusikanter og korpsentusiaster, enten dere er ferske aspiranter, har spilt i mange år, er dirigenter, instruktører, foreldre, søsken eller bare liker korpsmusikk.

17. mai kommer til å bli husket når historien om korona-pandemien i det herrens år 2020 skal skrives en gang i fremtiden. For første gang siden 2. verdenskrig er det kommet begrensinger for hvordan dagen kan feires. Denne gangen er det ikke okkupasjon og krig som er årsaken. Nå er det et lite, usynlig virus som har rammet oss og tatt fra oss litt av friheten. 

Derfor blir årets 17. mai blir helt annerledes enn det vi har vært vant til helt fra de euforiske maidagene i 1945 og fram til i fjor. De tradisjonelle barnetogene er avlyst og store ansamlinger med publikum er ikke mulig. Folk må holde avstand, for korpsenes del både sidelengs, forover og bakover. Det skal vi klare, for det gir oss mulighet for å dyrke vår kjære hobby. Vi skal glede oss selv og andre med korpsmusikk både til flaggheising og kransnedleggelse. Vi kommer til å marsjere, og jeg hører om planer om hvordan dere i all «hemmelighet» skal spille på nasjonaldagen for ikke å tiltrekke dere for mange tilskuere. Veldig uvant, siden det er helt motsatt av hva vi vanligvis pleier å gjøre.

Så er det også slik at en god del korps velger å ikke spille i år. Noen er rett og slett ikke klare for å spille igjen etter lang stopp i øvingene, andre har utfordringer med for få tilgjengelige musikanter. Jeg har stor respekt for de av dere som har tatt valget om å avstå uansett årsak. Jeg vet jo også at vi har mange enkeltmedlemmer tilhører en av risikogruppene, og som ikke kan delta fordi risikoen for alvorlig sykdom er for stor. Det er lett å se for seg at det kan være sårt å bli hjemme når korpset skal ut og spille. Men helsen må alltid gå foran uansett. Min oppfordring til dere alle er å ta dere litt ekstra av hverandre oppi alt dette. Ta gjerne opp telefonen og ring for å høre hvordan det går. Kanskje er det ekstra viktig nettopp i dag.

Uansett hvilke planer deres korps har for markeringen av 17. mai, ønsker jeg dere til lykke med dagen. La oss glede oss over at vi har en nasjonaldag vi feirer, et fellesskap vi dyrker, en felles hobby vi setter pris på, og at vi endelig igjen så smått kan få begynne å dyrke hobbyen vår igjen.

Jeg ønsker dere alle en fantastisk 17. mai!

Med taktfast hilsen

Morten Skaarer

styreleder

Info fra Leder

Det er allerede begynnelsen av mai, og vi skulle normalt sett vært i gang med å øve til 17.mai. Dessverre har viruset Covid 19 satt en stopper for det, og vi har tatt sommerferie.
Men vi øver hver for oss, og til høsten håper vi å komme i gang igjen!
Den store Grease-konserten som vi har øvd på i ett år allerede blir utsatt til 2021, og vi krysser fingrene for at resultatet blir knallbra selv om vi må vente.
Det er rare tider, men vi tenker fremover, og GLEDER OSS virkelig til å komme i gang igjen.
Det hjelper lite at myndighetene slipper opp på restriksjonene med maks 30 personer når vi er 43 aktive musikanter. Men, vi får smøre oss med tålmodighet, og håpe at vi kan starte opp øvelsene som normalt igjen til høsten.
I mellomtiden vil vi ønske alle våre følgere en riktig god sommer! Husk at vi er heldige som bor midt i smørøyet på Sørlandet.

Info fra Styret om Roalds begravelse.

Kjære alle sammen!

Det var trist å lese i avisa at Roald er død. Jeg har snakket med Kari, og det er dessverre ikke plass til alle inne i Tromøy Kirke når begravelsen skal skje. (maks 50 personer på grunn av Covid19).
Men, Kari ville veldig gjerne at korpset står æresvakt på utsiden av kirken når kisten bæres ut. To rekker, med god avstand til hverandre.
Jeg foreslår derfor at vi stiller i sort/hvit uniform, og så kjøper jeg inn roser til alle slik at vi holder en rose hver, og legger den på kisten når vi går forbi den etterpå.

Det ville glede henne veldig om vi klarer å stille mange denne dagen.

Kari vil prøve å få plass til flere inne i kirken, men må snakke med begravelsesbyrået først. 

Vi møtes derfor utenfor Tromøy Kirke, 5.mai, klokken 12.10. 

 Klem fra Torunn

Corona-info fra styret

Kjære alle sammen!

Nå kommer den beskjeden som vi helst ikke vil ha, og heller ikke gi!
– Sesongen vår er dessverre knust av corona, og vi får ikke spilt sammen før tidligst i august.
Arendal kommune har stengt skolene for øving og fritidsaktiviteter frem til 13. juni i første omgang, og trukket tilbake tillatelse til å ha konsert i byen i sommer.
Derfor blir det en stusselig vår og ikke minst 17.mai, – men hensynet til folks helse må gå først.

Jeg håper alle dere er friske, og at dere får øvd litt innimellom! Oppfordrer sterkt å ta i instrumentet før august måned, slik at vi ikke er helt «nybegynnere» når vi starter opp igjen!
Jorge gleder seg til å møte alle sammen, og ønsker god sommer fra han og Isabel.

Det føles veldig rart å ønske GOD SOMMER i april, men i år blir slik. Nyt våren, fell noen tårer på 17.mai når vi savner å spille, (det kommer jeg garantert til å gjøre!), men husk for all del å nyte sommeren som kommer likevel!

Husk at det er lov å ringe hverandre, og når ting blir normalt igjen vil det kjennes helt herlig!

– Gleder meg enormt til å se alle sammen igjen i august!

Stor klem fra Torunn og resten av styret.

Grease, info fra Styret

Hei alle sammen.

Grease-konserten som vi skulle hatt i høst er utsatt til 2.oktober 2021 pga koronaviruset. Vi har funnet ut at hvis vi skal være  klare til konsert så vil vi få for liten tid til å forberede oss hvis vi skulle hatt den i høst. Ikke vet vi når vi kan komme sammen å øve igjen heller.

Styret ber alle sette av 2.oktober 2021 til konsert, og ber alle reiselystene om å holde seg hjemme den datoen slik at vi blir et fulltallig korps J

Konserten er fremdeles på Arendal Kulturhus.

Så da gleder vi oss til konsert om nøyaktig 1 ½ år J

Foreløpig er alle øvelser avlyst på ubestemt tid, og dere vil få beskjed nå vi kan/har lov til å starte opp igjen.

I mellomtiden så må dere passe på dere selv og ta vare på hverandre.

Hilsen styret i Arendal Veterankorps

Styreinformasjon

Kjære alle sammen!
Først og fremst håper vi at det står bra til med dere alle!
På grunn av den vanskelige situasjonen har vi kommet frem til at vi må utsette Grease – prosjektet til 2021. Det er en ekstrem situasjon for næringslivet, og det blir svært vanskelig å få inn penger. I tillegg vet vi ikke når vi kan starte opp aktiviteten igjen, og vi vil jo være best mulig når prosjektet skal fremføres!
Når det gjelder spilleoppdrag i mai, så må vi ta stilling til hva vi skal gjøre når vi vet mer.
I mellomtiden håper vi at det øves, og at vi møtes om ikke lenge.
Ta vare på hverandre ♥️
Mvh Styret i AVK

Korona-info fra Styret

Hei.
I et ekstraordinært styremøte tirsdag hos Torunn var vi alle enig om de tiltak som vi hittil har gjort. Vi avventer situasjonen uke for uke, og info vil komme på denne info-plattformen til alle. Foreløpig har vi øvelses-fri 14 dager, men den kan bli utvidet lenger i tid. Dette avhenger mye av hva myndighetene de neste dagene kommer med av info og restriksjoner.
Jorge og styret oppfordrer til egen-øvelse for å holde hode, fingre og lepper vedlikehold. Synd om korpsets nå fine utvikling, faller tilbake.
En kan også gruppevis, eller gjøre avtaler med andre medlemmer, om hjemmeøvelser. Dette kan være både lærerikt og gøy. Prøv, så ser dere hvor mye dette gir hver enkelt.
Men overhold alltid anbefalingene og pålegg fra myndighetene.

Har noen spørsmål, send de til meg, så vil jeg svare så raskt jeg kan.

Så vil styret ønske alle lykke til, i den situasjonen hver enkelt befinner seg i, og håpe på en snarlig corona-fri hverdag.
Ta vare på hverandre!

Astrid

Program til 17.mai og sommerkonsert

Hei kjære korps-entusiaster 😊

Note komiteen holdt et møte på tirsdag og kom på følgende forslag til program, både til 17. mai og sommerkonsert:

Português suave
James Bond 007
Jump, jive an’ swing
Norsk danse nr. 2
Sambre et meuse
On the square
A whiter shade of pale
Norsk frihetsmarsj
Norge i rødt, hvitt og blått
Textilaku
Den norske løve
Hey Jude
Bruremarsj
Grease medley
Melodi beguine

Jeg vil sende alt på mail i løpet av de neste få dagene, så øv i vei 🎶. I mellomtiden håper jeg dere passer bra på dere selv og alle rundt dere 😊.

Hilsen
Jorge

Øvelsene12.03 og 19.03.2020 er avlyst

Hei alle sammen!

Etter oppfordring fra helsemyndighetene og Norges Musikkorps Forbund og Korpsnett Norge, så blir øvelsen i kveld og den 19. mars avlyst. NMF oppfordrer til null aktivitet helt til 14. april, men i første omgang avlyser vi to øvelser hos oss.

Dere vil få informasjon via mail og her dersom det skjer endringer.

Mvh Torunn og styret