Korpsnett Norges hilsen til korpsene på 17.mai

Hei igjen, alle sammen!

Dette er styrelederens hilsen til korpsene på 17. mai som vil bli publisert på våre nettsider og delt på Facebook på den store dagen. Vi ville gjerne dele den med dere på forhånd så dere kan ta den med dere inn i helgen.

 Vi ønsker dere alle en god helg og en flott 17. mai både fra administrasjonen og styret.

Vennlig hilsen
Unni Færøvik
Daglig leder

Kjære alle sammen

Gratulerer med dagen alle medmusikanter og korpsentusiaster, enten dere er ferske aspiranter, har spilt i mange år, er dirigenter, instruktører, foreldre, søsken eller bare liker korpsmusikk.

17. mai kommer til å bli husket når historien om korona-pandemien i det herrens år 2020 skal skrives en gang i fremtiden. For første gang siden 2. verdenskrig er det kommet begrensinger for hvordan dagen kan feires. Denne gangen er det ikke okkupasjon og krig som er årsaken. Nå er det et lite, usynlig virus som har rammet oss og tatt fra oss litt av friheten. 

Derfor blir årets 17. mai blir helt annerledes enn det vi har vært vant til helt fra de euforiske maidagene i 1945 og fram til i fjor. De tradisjonelle barnetogene er avlyst og store ansamlinger med publikum er ikke mulig. Folk må holde avstand, for korpsenes del både sidelengs, forover og bakover. Det skal vi klare, for det gir oss mulighet for å dyrke vår kjære hobby. Vi skal glede oss selv og andre med korpsmusikk både til flaggheising og kransnedleggelse. Vi kommer til å marsjere, og jeg hører om planer om hvordan dere i all «hemmelighet» skal spille på nasjonaldagen for ikke å tiltrekke dere for mange tilskuere. Veldig uvant, siden det er helt motsatt av hva vi vanligvis pleier å gjøre.

Så er det også slik at en god del korps velger å ikke spille i år. Noen er rett og slett ikke klare for å spille igjen etter lang stopp i øvingene, andre har utfordringer med for få tilgjengelige musikanter. Jeg har stor respekt for de av dere som har tatt valget om å avstå uansett årsak. Jeg vet jo også at vi har mange enkeltmedlemmer tilhører en av risikogruppene, og som ikke kan delta fordi risikoen for alvorlig sykdom er for stor. Det er lett å se for seg at det kan være sårt å bli hjemme når korpset skal ut og spille. Men helsen må alltid gå foran uansett. Min oppfordring til dere alle er å ta dere litt ekstra av hverandre oppi alt dette. Ta gjerne opp telefonen og ring for å høre hvordan det går. Kanskje er det ekstra viktig nettopp i dag.

Uansett hvilke planer deres korps har for markeringen av 17. mai, ønsker jeg dere til lykke med dagen. La oss glede oss over at vi har en nasjonaldag vi feirer, et fellesskap vi dyrker, en felles hobby vi setter pris på, og at vi endelig igjen så smått kan få begynne å dyrke hobbyen vår igjen.

Jeg ønsker dere alle en fantastisk 17. mai!

Med taktfast hilsen

Morten Skaarer

styreleder